onsdag, september 17, 2008

Bokmässan!

Av någon anledning brukar den årliga bokmässan i Göteborg locka en massa bloggare. Om det beror på att bloggare är speciellt litterära av sig eller på att de som av en magnetisk kraft alltid dras till händelsernas centrum vill jag låta vara osagt.


Stämningsbild från bokmässebloggträffen 2006.

Varhelst flera bloggare råkar befinna sig samtidigt vill de också träffas, dricka öl och prata väldigt mycket. I år hoppas jag att vi kan ses torsdagen den 25 september klockan 19.30. Jag har bokat bord på Gyllene Prag. Anmäl er gärna här i kommentarerna eller till mig på oversattarbloggen@gmail.com så jag kan meddela restaurangen hur många vi blir.

Länka gärna hit på era bloggar och tipsa om bloggträffen i andras kommentarer!

Gyllene Prag ligger på Sveaplan, nära Linnéplatsen. Från Svenska mässan (hållplats Korsvägen) tar man spårvagn nummer 6 i riktning mot Länsmansgården och kliver av på hållplatsen Olivedalsgatan. Korsa Linnégatan, och gå en pytteliten bit tillbaka åt det håll spårvagnen kom ifrån. Sväng till höger på Nordenskiöldsgatan. Efter ett kvarter är du framme vid Sveaplan. Här finns karta.

54 kommentarer:

Översättarhelena sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Flinn sa...

Jag vill, jag vill, jag vill! Men jag var så säker på att du skulle föreslå just den dagen när jag absolut inte har tid att jag nu sitter och gapar över att jag också kan.

Frågan är hur jag ska våga ...

Anonym sa...

Nu blir jag förvirrad igen.
Du har alltså bokat bord till torsdag, Studiomannen skrev fredag i sin inbjudan på Facebook. Vem har rätt? Båda? :)

Översättarhelena sa...

Klart du vågar, Flinn! Alla bloggare är mycket snälla.

Båda, Stellan! Jag har för mig att Studiomannens inbjudan gällde Heaven 23 vid lunchtid på fredagen? Jag tyckte det skulle vara kul med en kvällsträff också, och på fredagkvällen ska jag på fyrtioårskalas.

Anonym sa...

Ok, jag hade för mig att vi gjorde tvärtom förra året - så att vi kunde glo på alla kändisar på Park på kvällen…

Anonym sa...

Och förresten, Flinn - det klart du ska komma! Oavsett var, när och hur det blir, så är det alltid lika roligt. Som Helena konstaterar är alla bloggare hemskt snälla. Och trevliga. Och lätta att få kontakt med.

Översättarhelena sa...

Det stämmer nog, Stellan. Men alla som inte ska på fyrtioårskalas kan ju ägna fredagkvällen åt kändisskådning på Park ändå :)

Flinn sa...

Jag är inte särskilt svårövertalad i det här fallet, så räkna med mig. I alla fall om det blir där och då. Tid och plats skulle knappast kunna passa mig bättre. :)

Översättarhelena sa...

Bra Flinn! Då räknar jag med dig.

Lotten Bergman sa...

Jag kommer alltid och hela tiden.

Anonym sa...

Jag hänger i luften än så länge, men jag vet att jag är i Göteborg på dan på torsdag. Komma till G.Prag vill jag!! Ökenråttan

Miss Gillette sa...

Jag kommer vet du ju!

Anna sa...

Men åh då är ju jag kvar i Stockholm, mitt dumma tåg går inte förrän fredag! Lova att inte ha FÖR roligt på torsdagen så att ni inte orkar nästa dag ...

Anonym sa...

Jag jobbar på torsdag kväll! Bu. Men blir det också något på lunchtid på Heaven 23? Jag är inte med i Facebook.

Översättarhelena sa...

Jag räknar in Lotten och Miss Gillette, fast båda var ju inräknade i förväg förstås. Men kommer maken också, Miss G?

Ökenråttan, sluta häng i luften, kom ner på marken och häng med till Gyllene P!

Synd Anna och Ullah. Men som sagt, det blir en bloggträff på Heaven 23 klockan 14-16 på fredagen. Förresten ser jag nu att Studiomannen också utlovar fortsättning på kvällen, men var den ska äga rum vet jag faktiskt inte. Park kanske?

Anonym sa...

Jag har också svårt att komma ifrån på torsdag, men Anna och Ullah: Vi hittar säkert på nåt skoj på fredag också. Det kan vi ju prata om medan vi mumsar räkmacka.

Miss Gillette sa...

Ja, maken kommer också -- han skulle väl anmäla det själv men jag tror han har lite för mycket om sig och kring sig för att inte överlåta detta ärende till logistikcentralen.

Jag vill gå på fredans grej också, men håller inte heller på med facebook. Betyder det att man inte är inbjuden? eller om man ändå är det, ska man bara gå och säga det till Studiomannen?

Anna sa...

Jag kan höra med S-mannen om han inte kan skriva en rad här.

Anonym sa...

Och han är här. Jag kan inte alls på torsdagen. Möjligen på dagen. Men fredagen gäller lunchträff och på kvällen, vilket jag inte tänkt på än, uppenbarligen, eftersom jag räknade med samma upplägg som förra året, har jag inte kommit till...

Som det blev! Tänkte stanna kvar i Götet fre-lö och vill absolut träffa folk på fredagkvällen.

Petra sa...

Park är roligast på torsdagen!!

Hoppas ni får kul. Ser fram emot många bilder och blogginlägg!! :)

/petra - kan inte närvara tyvärr

Huskorset sa...

Jag vill gärna komma men jag vet inte om jag kaaaaan! Kollar upp detta.

Anonym sa...

Vill men kan inte, tyvärr. Förlaget har författarmiddag på torsdagskvällen. Annars hade jag kommit som ett skott, uppskattade både sällskapet, den stekta osten och tjeckiskt öl förra året.

Översättarhelena sa...

Men vad synd att det var just på torsdagen, Ingrid!

Anonym sa...

Även Ökenråttans förlag har middag på torsdag kväll. Så var det med det!

Översättarhelena sa...

Men tänk att förlagen inte kan lära sig att planera in sina författarmiddagar så att de inte krockar med bloggträffarna!

Miss Gillette sa...

Studiomannen! Har du bestämt tid för nån av dina planerade träffar? Jag vill vara med på så mycket som möjligt.

Ataharis sa...

Förra året var middagen på Gyllene prag på LÖRDAGEN. Detta vet jag eftersom jag och hjärtat firar officiell ettårsdag den 28 (tack vare nyfikna bloggare), och det är på söndagen i år ... ;)

Jag kommer nog på torsdagen, men kan inte på fredagen annat än på kvällen - däremot hade jag laddat för traditionell lördagsmiddag. Haha! Det verkar råda förvirring.

Ataharis sa...

Jo, Helena, angående bordsbokningen så kommer min oäkta hälft med också.

Anonym sa...

Heaven 23 kl. 14-16, varför så sent? Är vanlig lunchtid för tidigt?

Anonym sa...

ja, vanlig lunch är för tidigt!

jag kommer definitivt till heaven 23, hittar jag någonstans att sova kommer jag på kvällen på fredag också, ska försöka fixa torsdagkväll eftersom jag ändå är uppe i Göteborg, men egentligen jobbar jag....

Gitta (fd. fru studio.)

Anonym sa...

Nej, Ataharis: det var en fredag. Det minns jag. Det är skottår i år!

Jag har skrivit kl 14-16 på Facebook för de som noterat det där. Skybaren klockan 1400 gäller alltså. Det går ej att beställa bord och det brukar bli trångt, så jag föreslår att vi gör som vanligt: står och dräller i foajen där uppe och väntar på plats.

Ang kvällen har jag inte hunnit fundera. Kan vi inte improvisera? Eller någon annan komma på något?

Det vore inte fel med några mobilnummer heller. Jag har Ataharis, Helenas och Lottens nummer. maila mig ert nummer på peter@popquiz.se vid behov i god tid innan!

Miss Gillette sa...

Studiomannen: Jag kommer med största sannolikhet till sena lunchen på fredan. Kvällen vet jag inte än hur den ser ut.

Ica sa...

Jag vill också! Men vad händer då med kändisminglet under fredagen??

Ica sa...

och förra året var bums en fredag. Jag minns mycket väl.

Ica sa...

men funkar torsdag på Park så kommer jag och Emily då :)

Översättarhelena sa...

Kommer ni till Gyllene P också då, Ica?

Ica sa...

Alltså, jag är väl lite flummig gällande mina uttryck: gäller det kändismingel på Park på torsdagen kommer vi helt klart till gyllene P (och ska försöka hoppa av på rätt sida denna gång). Det var det jag syftade på hela tiden.

Översättarhelena sa...

Du är flummig eller jag är trögfattad, det kan ju gå på ett ut. Nu fattar jag i alla fall!

Ica sa...

Hmm, hur ska vi kunna kommunicera egentligen? Jag minns inte mycket av hur vi tog oss dit förra året mer än att vi gick på fel håll och sen mötte upp dig nånstans...

Översättarhelena sa...

Följ bara min fina vägbeskrivning, så ska du se att det löser sig! Ring mig annars.

Ataharis sa...

Jag hade då inte koll, det var visst en fredag förra året. Hoppsansa. Jag var väl för upptagen med hångel. Eller jobb. Det var mycket helgjobb på den tiden, då flyter dagarna ihop.

Hursomhelst, ser fram emot att ses imorgon!

Anonym sa...

Jaha!
jag har lyckats gå och bli sjuk - så det blir ingen mässa alls för mig...
Kramar till er allihop!

Gitta

Anonym sa...

Jag bor i Pragkvarteren. Om ni ser en utmattad bloggare som står med näsan tryckt mot Pragfönstren och spanar längtansfullt in, så är det jag...

Översättarhelena sa...

Men fru Decibel, sluta genast att stå där och trycka näsan och kom in i stället!

Anonym sa...

Självklart hittar vi på något på fredag kväll för alla som kan och vill! Det är åtminstone jag och IT-mamman helt inställda på, och det kan vi snacka mer om medan vi väntar på att få sittplats (fönsterbänk satt jag på förra året, tror jag) i skybaren.

Anna sa...

Jag vill också vara med på allting (det låter lite som en sjukdomsbeskrivning). Kommer till Skybaren fredag vid 14 och hoppas på nåt kuligt även på kvällen.

Anonym sa...

Jag kommer till Gyllene P idag Torsdag

Anonym sa...

Ahhh!! Shit, jag ser detta sist av alla, kanske att jag tittar förbi lite senare. Är det okej?

KuriÅsa sa...

Jag har drunknat i tandhålsfyllning, återfunna förrymda kuddar och framförallt hemtenta, så ikväll blire inget för mig, men jag kanske kikar förbi på en räkis imorrn om ni (jag) har tur. Har det bokats fett med bort imorrn så alla får plats och slipper sitta knä som förra året (då jag också bangade) undrar Ozzy - bangaren

Anonym sa...

Kan du inte fixa en bloggträff i Stockholm någongång i November ? :D

Översättarhelena sa...

Clara, det hade jag gärna gjort om jag själv hade haft möjlighet att vara med, men jag ska nog inte till Stockholm den närmaste tiden. Men utlys en bloggträff själv, vetja! Här eller på din egen blogg eller varför inte både och!

E sa...

Här verka det internt värre....får man va med=). Jag gick ensam på bokmässan fast de va kul ändå , Nästa år vill jag oxå vara med.

Anna sa...

E, du är hur välkommen som helst. ALLA här har varit förstlingar en gång, och alla har blivit en i gänget i ett litet nafs. De flesta av oss känner bara varandra via våra bloggar. Alla är (eller verkar iallafall) jättesnälla!

Översättarhelena sa...

Skulle just säga samma sak som Anna!